skip to Main Content
Το διπλό βιβλίο
Δημήτρης Χατζής

Με την πτώση της χούντας και μετά από 28 χρόνια εξορίας στην Ανατολική Ευρώπη, ο Δημήτρης Χατζής (1913-1981) επιστρέφει στην Ελλάδα το 1975 και το επόμενο έτος δημοσιεύει Το διπλό βιβλίο, ένα από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα της μεταπολεμικής περιόδου.

Ακολουθώντας τη ζωή του βασικού του ήρωα Κώστα, ο Χατζής καταφέρνει να διατρέξει τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας – όχι σαν παρατηρητής, ούτε με έναν ιστορικό ή πολιτικό τρόπο, αλλά αποτυπώνοντας το ψυχικό τοπίο που διαμόρφωσαν αυτές οι στιγμές της ιστορίας μας. Έτσι, η ιστορία του Κώστα γίνεται η ιστορία της χώρας μας, φωτίζοντας τις πτυχές του “ρωμαίικου” που δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα.

Συγχρόνως όμως η ιστορία του καταφέρνει να γίνει πανανθρώπινη, ένας στοχασμός για τη θέση του ανθρώπου “στο δικό μας κόσμο το σημερινό”, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα ή πατρίδα.

Ακολουθούμε τους ήρωες του βιβλίου όπως ο συγγραφέας τους “στον κανένα τόπο, τον κανένα καιρό”, προσπαθώντας κάθε φορά να καταλάβουμε, να λογαριαστούμε, να συναντηθούμε, να ακούσουμε “εκείνα που έγραψε στο ξεχωριστό του σημείωμα” για μας.

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: PEQUOD

Φωτισμοί : Τάσος Παλαιορούτας
Ερμηνεύουν οι Νικολίτσα Ντρίζη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Αγγελική Παπαθεμελή

 

Από: N/A
Έως: N/A
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: N/A
Διάρκεια: N/A
Back To Top
Search