skip to Main Content
Στην εθνική με τα μεγάλα
Μιχάλης Βιρβιδάκης

Η Θεατρική Εταιρεία “Κάτοπτρον” παρουσιάζει το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη “Στην Εθνική με τα Μεγάλα”, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Ράγια.

Πρόκειται για ένα έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, που παρουσιάζει την αλληγορική πορεία τριών νέων στην αναζήτηση της ατομικής και της συλλογικής ταυτότητας. Mια μητέρα εξαφανισμένη από καιρό, δύο αδέρφια που ξαναβρίσκονται κοντά και πάλι, ο πατέρας που δεν ζει πια, και η φίλη του μικρού αδερφού, ξετυλίγουν άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με ευαισθησία το μπερδεμένο κουβάρι μιας αλλόκοτης ελληνικής οικογένειας. Το έργο έχει ήδη αποσπάσει παγκόσμιες διακρίσεις, ενώ πρωτοπαίχτηκε στην Ελλάδα στο Θέατρο “Νέα Σκηνή” του Λευτέρη Βογιατζή.

“Φανταστείτε μια μεγάλη λεωφόρο. Νύχτα. Αύγουστος. Περνούν φορτηγά με αναμμένα τα φώτα τους στη μεγάλη σκάλα. Όποιος τα συναντήσει τυφλώνεται. Είναι η Εθνική. Η Εθνική μας: οδός, περιπέτεια, πραγματικότητα. Είναι εκεί και η εθνική μας φαντασίωση. Ποιός καταφέρνει να διατηρήσει αλώβητη την όρασή του, για να ξεχωρίσει τα μικρά από τα μεγάλα; Και ποιός μπορεί να βάλει σε αυτή τη λεωφόρο τα σωστά σημεία στίξης πεζοπορώντας;

Το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη “Στην Εθνική με τα μεγάλα” δημιουργεί τους οδοδείκτες σε αυτή τη λεωφόρο για να δούμε τους εαυτούς μας”. (Σταύρος Ράγιας)

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης ένα κείμενο και μια θεατρική παράσταση για την εγχώρια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα αναλλοίωτη εδώ και δεκαετίες. Οι ήρωες είναι οι γείτονες της διπλανής πόρτας. Πριν την κρίση. Ή μέσα σ΄αυτήν. Όλοι θα βρούμε κάτι να θυμηθούμε

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σταύρος Ράγιας

Σκηνικά-κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης

Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παντζόγλου

Φωτισμοί: Απόστολος Τσατσάκος

Τραγούδι παράστασης: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης

Επιμέλεια Κίνησης: Μαρία Βάθη

Βοηθός σκηνοθέτη: Πάνος Μπόρας

 

Παίζουν:      Περικλής Ασημακόπουλος

Βασίλης Λιάκος

Νεφέλη Παπαδερού

 

Παραγωγή: ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ

Από: Μάιος 2019
Έως: N/A
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: N/A
Διάρκεια: N/A
Back To Top
Search