skip to Main Content
Ο συλλέκτης
Τζων Φάουλς

«… Λένε πως, “σε κάθε ιστορία υπάρχουν δύο πλευρές”. Πιστεύω πως αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι άνθρωποι βγάζουν πάντα λανθασμένα συμπεράσματα, κρίνοντας καταστάσεις τις οποίες, στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουν καθόλου…».

Με αφορμή την παραδοχή ότι τα πάντα στη ζωή έχουν περισσότερες από μία όψεις, η θεατρική προσαρμογή, βασισμένη στη μυθοπλασία του Fowles στον «Συλλέκτη», προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις λειτουργίες των ακραίων αντιθέσεων.

Τα δίπολα «Ζωή- Θάνατος», «Άνδρας- Γυναίκα», «Θύτης- Θύμα», «Ψέμα- Αλήθεια», «Ελευθερία- Εξάρτηση» συγκρούονται επί σκηνής, για να εξετάσουν το πώς δύο άνθρωποι που ζουν το ίδιο ακριβώς γεγονός αναπτύσσουν εντελώς διαφορετικά συναισθήματα, εντελώς διαφορετικές άμυνες απέναντί του.

Ένας νέος ανήσυχος και φιλόδοξος (Ιωάννης Παπαζήσης), που βρίσκει διέξοδο συλλέγοντας πεταλούδες, κερδίζει αναπάντεχα χρήματα και παίρνει την απόφαση να απαγάγει και να φυλακίσει μια νεαρή φοιτήτρια (Ειρήνη Φαναριώτη), με την οποία τον χωρίζουν έντονες κοινωνικές διαφορές.

Υπάρχει τρόπος, κόντρα στην περίοδο που μας θέλει να αυτοτοποθετούμαστε στη θέση του θύματος, να δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος τοποθετώντας τον εαυτό μας στη θέση του θύτη; Του ανθρώπου που με τη βεβαιότητα των επιλογών του επιλέγει να παραμένει όρθιος και να συνεχίζει;

Εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του John Fowles «Ο Συλλέκτης»

Μετάφραση-Προσαρμογή: Τρισεύγενη Αδαμοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Κίνηση: Σάσα Κωνσταντακοπούλου
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μυρσίνη Γιαννακοπούλου
Φωτογραφίες παράστασης: Ρούλα Ρέβη.

Διανομή
Kλεγκ: Ιωάννης Παπαζήσης
Μιράντα: Ειρήνη Φαναριώτη.

Από: N/A
Έως: N/A
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: N/A
Διάρκεια: N/A
Back To Top
Search