skip to Main Content
ΣΕΞ ΛΕΞΙΚΟΝ: Η Επιστήμη του Έρωτα

ΣΕΞ ΛΕΞΙΚΟΝ: Η Επιστήμη του Έρωτα

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

Παράταση παραστάσεων για ένα μήνα:  ως και 9 Απριλίου 2017

2 τελευταίες παραστάσεις

Σάββατο στις 22.30 και Κυριακή στις 19:00

Ραδιοφωνικό σποτάκι:

 

Στην Αθήνα του 1978 δύο ερωτευμένοι και άπειροι έφηβοι επιχειρούν να κάνουν έρωτα για πρώτη φορά. Σε μία εποχή που αλλάζει, καλούνται να ξεπεράσουν τη συστολή τους, οικογενειακά και κοινωνικά βιώματα, στερεότυπα και παγιωμένες αντιλήψεις. Θα επιχειρήσουν τη μετάβαση στην ενηλικίωση με πάθος, ανυπομονησία, αλλά και απογοήτευση, άγνοια και ντροπή.

Οδηγός για τον Τάκη και την Κάτια σε αυτό το μεγάλο βήμα είναι ένα βοήθημα επιστημονικής φύσεως, το περιβόητο «Σεξ Λεξικόν» της εποχής. Πρόκειται για το απόλυτο εγχειρίδιο, με χρηστικές και επεξηγηματικές πληροφορίες, για οτιδήποτε αφορά στο σεξ. Την ίδια κρίσιμη ώρα το «Σεξ λεξικόν» λειτουργεί στη συνείδησή τους ως φωνή συνέτισης όταν οι δυο ήρωες «κινδυνεύουν» να εκτραπούν. Ο αυστηρός πρόλογος του πολυσέλιδου και ογκώδους τόμου προειδοποιεί: «Αγόρια προσοχή, κορίτσια ενημερωθείτε!»

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς το νεαρό ζευγάρι θα διαβάσει και θα συζητήσει διάφορα λήμματα, όπως γάμος, αγάπη, αυτοϊκανοποίηση, σεξ-διαστροφές, εκπαρθένευσις, ερωτογόνες ζώνες, ηθική, μονογαμία, οργασμός, πορνογραφία, σεξ-απήλ, συνουσία, καθώς και… πολλά άλλα:

«Άμβλωσις: Ποινικώς κολάσιμος ενέργεια που συνεπάγεται ευθύνη για όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτήν: έγκυος, ιατρός, ηθικός αυτουργός, κλπ.»
«Αποχαλίνωσις: η απώλεια κάθε ελέγχου και μέτρου εις ότι αφορά τη σεξουαλική δραστηριότητα του ατόμου. Συνώνυμο της σεξουαλικής κραιπάλης».
«Καφές και σεξ-ζωή: Από την εποχή των αρχαίων Αράβων μέχρι και σήμερα, η κατάχρηση του καφέ θεωρείται αντι-σεξουαλικός παράγων. Το περίεργο είναι ότι οι μεγάλοι εραστές Φοντενέλ, Μπαλζάκ και Προυστ έπιναν καφέ σε μεγάλη ποσότητα».
«Μίνι-φούστα: Τυπικό παράδειγμα ημίγυμνης ενδυμασίας».
«Ομοφυλοφιλία. Κατάρα που καταρρακώνει ανεπανόρθωτα την ανδρική ιδιότητα και περηφάνια και οδηγεί σε μια σειρά από αθλιότητες, χλευασμούς και ταπεινώσεις».
«Σεξουαλική πείνα. Τις τελευταίες δεκαετίες, χάρη στην εν γένει άνοδο του επιπέδου της ζωής του ελληνικού λαού, επέρχεται σιγά-σιγά μια κατασίγαση της σεξ-πείνας».
«Διατροφή και σεξ. Οι πολύ σέξι άνδρες αγαπούν πολύ το κρέας. Το ίδιο και οι πολύ σέξι γυναίκες. Ο τρόπος με τον οποίο γεμίζει κάποιος το πιάτο του, παρέχει μια ένδειξη για το σεξουαλικό του ταπεραμέντο».

Ποια είναι η θέση των δύο νέων στις ξεπερασμένες και άκαμπτες αντιλήψεις του λεξικού; Τα ταμπού μιας ολόκληρης κοινωνίας θα συγκρουστούν με τα πιστεύω του νεαρού ζευγαριού που έχει για μοναδικό του οδηγό το αληθινό συναίσθημα.

Απόψε το βράδυ, η Κάτια και ο Τάκης θα κληθούν να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια πριν αφήσουν τους εαυτούς τους ελεύθερους για πειραματισμό. Μήπως βρίσκονται ένα βήμα πριν αφήσουν στην άκρη τα βοηθήματα και ακολουθήσουν το ένστικτό τους ; Θα προχωρήσουν; Ή θα σταματήσουν;

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Μιχαλόπουλος γράφει το πρώτο του θεατρικό έργο, (πέρυσι φοίτησε στο Στούντιο Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου) και η σκηνοθέτης Αγγελίτα Τσούγκου επιστρέφει στο 104 ύστερα από τις επιτυχημένες συνεργασίες με τα έργα «Ο Γυάλινος Κώδων» της Σ.Πλαθ και «Αισθηματικές Νουβέλες δρχ. 35» των Α.Τσούγκου-Γ.Τσαγκαράκη.

Κείμενο: Σπύρος Μιχαλόπουλος

Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου

Σκηνικά/Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μερόπη Παπαστεργίου

Βίντεο-Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Ερμηνεύουν: Μαρία Χάνου, Χρήστος Κοντογεώργης

 

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

Back To Top