skip to Main Content
Γύρισε πίσω
Χριστίνα Σαμπανίκου

Ηθικά και ψυχολογικά ανάπηροι, πνευματικά παραλυμένοι, ικανοί μόνο για κυνήγι αρουραίων, τα ανθρώπινα ράκη του Γύρισε πίσω βρίσκουν το κουράγιο να κάνουν χιούμορ (cnn.gr)

 Το έργο που κινείται ως πρωτόλειο με στοιχεία από τις καταβολές του θεάτρου του παραλόγου, μας προσφέρει μια εικόνα του μέλλοντος άγνωστη αλλά τρομακτικά οικεία… Η παράσταση λιτά αλλά λειτουργικά σκηνοθετημένη παρά το βάρος που φέρειείναι ταυτόχρονα ξεκαρδιστική… Μια θεατρική πρόταση που ελπίζω να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές…» (Επί Σκηνής)

 Η παράσταση αυτή λέει περισσότερα από όσα αρθρώνονται και φέρει ένα σημαντικό δραματικό φορτίο, που αξίζει συγχαρητήρια. (Boem Radio)

 Θα παρακολουθήσεις σύγχρονο φρέσκο θέατρο με πνεύμα και πρωτόφαντα ευρήματα που θα σε κάνει να γελάσεις κατά τη διάρκεια και να προβληματιστείς μετά… (koukidaki)

 

Μια παρωδία της πραγματικότητας, μια σάτιρα της εμμονής με τη «θετικότητα» όταν όλα καταρρέουν τριγύρω σου.

Η παράσταση καταφέρνει να σε κάνει να γελάσεις –μάλιστα πολύ – ακροβατώντας ανάμεσα στην κωμωδία και στο μελλοντολογικό θρίλερ, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. (RoadArtist)

 Σε ένα σχήμα που θυμίζει Μπέκετ, από την παρέα των δύο γυναικών, που βρίσκονται καθηλωμένες στο σαλόνι τους και στο φόβο των καιρών, χωρίς βασικά αγαθά -νερό, φαΐ, διασκέδαση και σύντροφο, προκύπτει η πιο αστεία προσαρμογή διαβίωσης! (debop.gr)

 Tο δίδυμο Σαμπανίκου-Αδάμου χαρίζει στιγμές υψηλής υποκριτικής στη σκηνική του συμβίωση. Τρομερά ακριβής και με αναπτυγμένη τεχνική, ο Θανάσης Ζερίτης είναι απολαυστικός στον ρόλο της αινιγματικής φιγούρας με το κοστούμι και τη φουστανέλα που ακροβατεί ανάμεσα στο Φανταστικό και το Αληθινό.(Artic.gr) 

Για άλλη μια φορά υποδειγματικό το κείμενο που μιλάει για αλήθειες με ανάλαφρο τρόπο χωρίς να ακυρώνει την σοβαρότητα τους… Ερμηνείες εξαιρετικές και άκρως εκφραστικές…(Sinwebradio.com)

 

*Όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Είστε έτοιμοι λοιπόν να… γυρίσουμε πίσω;

Εάν ναι, θα πρέπει :

 

  • να ξέρετε ότι θα παρακολουθήσετε την ιστορία δύο αδερφών που θα πρέπει να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον που τίποτα σχεδόν δεν θυμίζει την ζωή όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο ούτε σε βασικά αγαθά. Ανάμεσά τους κυκλοφορεί ένας μυστήριος, απρόσκλητος, επισκέπτης, ο οποίος θα επιχειρήσει –με το βοηθό του- να συμβάλει στη διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσά τους, προσφέροντας τους βοήθεια στην αποδοχή της Νέας Πραγματικότητας.

 

  • να αφήσετε τη φαντασία σας να ξεδιπλωθεί: σε αυτό θα βοηθήσουν πολύ τα συσσίτια καφέ και τσίχλας

 

  • να αφήσετε τον εαυτό σας να γελάσει με ό,τι φοβάται

 

 

  • να θυμάστε ότι… Αν μια μέρα ξυπνήσεις και όλα αυτά που φοβάσαι, έχουν ήδη συμβεί, τότε δύο εκδοχές υπάρχουν ή να μην φοβάσαι τίποτα πια ή να επινοήσεις καινούριους φόβους…

 

  • να είστε προετοιμασμένοι και «υποψιασμένοι» γιατί η Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκουαποτελούν τα τελευταία χρόνια ένα δημιουργικό δίδυμο που αιφνιδιάζει με το διαφορετικό βλέμμα και το καυστικό χιούμορ του (βλ. Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη)

 

Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Xριστίνα Σαμπανίκου

Σκηνοθεσία: Bίκυ Αδάμου

Φωτισμοί: Παύλος Μαυρίδης

Σκηνικά-κοστούμια: Lazy Boy*

Επιμέλεια μουσικής: Σταύρος Γιαννουλάδης

ΦωτογραφίεςΓραφικά: Κωνσταντίνος Οικονόμου

Γραφιστική Επιμέλεια:Σπύρος Κοντογιώργης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντζη Βαλσαμή

 

Eρμηνεύουν οι: Βίκυ Αδάμου, Θανάσης Ζερίτης, Χριστίνα Σαμπανίκου.

Στο ρόλο του «βοηθού» κάθε σαββατοκύριακο διαφορετικός guest-έκπληξη.

Από: Νοέμβριος 2016
Έως: N/A
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: N/A
Διάρκεια: N/A
Back To Top
Search