Facebook 1537205072657

STAGEDOOR YOUTH Εργαστήριο Μιούζικαλ για εφήβους και νέους “for arts education and life skills”

STAGEDOOR YOUTH

Εργαστήριο Μιούζικαλ για εφήβους και νέους
“for arts education and life skills”

Σάββατα 12:45-14:15
Έναρξη: Σάββατο 5 Οκτωβριου

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6951269828, 6942519763

Με χαρά σάς ανακοινώνουμε την έναρξη του ”2019 κύκλου μαθημάτων” του STAGEDOOR YOUTH, με τον οποίο ξεκινάμε ένα ταξίδι στον καταπληκτικό κόσμο του Μουσικού Θεάτρου.

Το επιλεγμένο ρεπερτόριο περιλαμβάνει πολύ γνωστά παλαιά και σύγχρονα μιούζικαλ, πολλά από τα οποία παίζονται και σήμερα στο Broadway.

Το Εργαστήριο προσφέρει στον κάθε συμμετέχοντα την ευκαιρία να αποκτήσει και να εξελίξει με σωστό τρόπο τις δεξιότητες που απαιτούνται από τους καλλιτέχνες του μιούζικαλ: το τραγούδι, τον χορό και τη θεατρική ερμηνεία.

Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να βοηθήσουν τον συμμετέχοντα να ανακαλύψει και εν συνεχεία να αναπτύξει καινούργια μέσα για δημιουργία, έκφραση, αυτοπεποίθηση και παράλληλα να αποκτήσει συμπαγή θεμέλια στις δεξιοτεχνίες που αφορούν το Μουσικό Θέατρο.

Αναλυτικότερα:

– Σωστή προθέρμανση στη φωνή και στο σώμα για ένα πλήρες και υγιές ξεκίνημα με τη μέθοδο της Σίντι Τριάντου “Broadway Fusion Warm-Up”.

– Σωστή χρήση της αναπνοής, κατάλληλες ασκήσεις για υγιή και ισορροπημένη φωνή, άρθρωση και ομιλία, τόσο στην πρόζα όσο και στο τραγούδι.

Eπιπλέον:

– Ανακαλύπτουμε και αναπτύσσουμε την δική μας μοναδική φωνή μέσα από την δομή της μουσικής: τη μελωδία, την αρμονία, το ρυθμό, τις δυναμικές, και αναλύουμε τους στίχους κάθε τραγουδιού. Επίσης, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν στα αγγλικά, εξασκώντας τη σωστή προφορά σε ομαδικά κομμάτια αλλά και σε σόλο ή ντουέτα.

– Κίνηση- Χορογραφία: αυτοσχεδιασμός ( improvisation) δημιουργική κίνηση, ασκήσεις τεχνικής και combinations στο Jazz, Tap & Musical Theatre Dance Styles, “staging” και χορογραφίες που συνδέονται με τον κάθε ρολό/πρόζα στα επιλεγμένα έργα.

– Θεατρική Επεξεργασία: Γνωριμία με διάφορες αρχές της υποκριτικής, ειδικά κείμενα για το μουσικό θέατρο, ανάλυση του ρόλου, της υπόθεσης του κειμένου (Libretto)

– Ιστορία και δομή του μιούζικαλ: τα έργα, οι συγγραφείς, οι συνθέτες, οι στιχουργοί.

– Γνωριμία και εφαρμογή: “The Fundamentals of Performance”

Το STAGEDOOR YOUTH προσφέρει στους έφηβους και νέους την ευκαιρία να αναπτύξουν την καλλιτεχνική εκφραστικότητά τους και παράλληλα να αποκτήσουν δημιουργική εμπειρία και σωστή τεχνική στο καλλιτεχνικό τρίπτυχο του Μιούζικαλ.

Μέσα σε ένα περιβάλλον αμοιβαίας επικοινωνίας, σεβασμού και συνεργασίας και μέσω της θετικής ενίσχυσης και ενθάρρυνσης η ομάδα θα φτάσει στο τέλος του κύκλου παρουσιάζοντας μια παράσταση – “Showcase”¨

Μαθηματα

10 Συναντησεις

Σαββατο

Οκτωβριος 5, 12, 19

Νοεμβριος 2, 9, 16, 23, 30

Δεκεμβριος 7, 14

Βιογραφικό Cindi Trent

Η Cindi Trent είναι απόφοιτος του Emerson College, Boston, από όπου έλαβε Bachelor of Fine Arts in Dance and Theatre Education (ειδίκευση στο Musical Theatre).
Είναι καθηγήτρια στα προγράμματα Χορού και Μουσικής του Frances Rich School of Fine and Performing Arts – Deree The American College of Greece, όπου υπηρέτησε επίσης στο παρελθόν ως συντονίστρια του προγράμματος χορού.
Διδάσκει τα μαθήματα Body Awareness and Movement, Jazz Dance Technique, Introduction to Musical Theatre, Choreographies of the American Musical, Musical Theatre Performance.
Διδάσκει επίσης Power Pilates σε συνεργασία με το αθλητικό γραφείο του Deree. Ακόμη, είναι προπονήτρια της ομάδας Deree Cheerleaders καθώς και σύμβουλος του Dance Club. Είναι πιστοποιημένη Pilates Instructor.
Είναι επίσης η πρώτη πιστοποιημένη Autism Movement Therapy Provider στην Ελλάδα.
Έχει πολύχρονη διδακτική εμπειρία στην δημιουργική κίνηση για παιδιά, στην κίνηση για ηθοποιούς, σε Jazz και Tap Dance, σε Τεχνικές Χορού και Μουσικό Θέατρο.
Μέχρι σήμερα διδάσκει χορό και musical theatre σε πολυάριθμες σχολές χορού καθώς και ανώτερες επαγγελματικές σχολές δραματικής τέχνης στην Αθήνα. Έχει διδάξει σεμινάρια σε Κύπρο, Θεσσαλονίκη και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Κέρκυρας, όπου σκηνοθέτησε και χορογράφησε παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο. Έχει επίσης διοργανώσει και χορογραφήσει μιούζικαλ και συναυλίες στο Θέατρο Παλλάς, στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Είναι Co-Founder and Director του STAGEDOOR KIDS & STAGEDOOR YOUTH
Πρόσφατα έγινε μέλος του International Theatre and Dance Project.

Βιογραφικό Αρετή Τοπουζίδη
Η Αρετή Τοπουζίδη είναι αναγνωρισμένη διεθνώς εκπαιδεύτρια φωνής, καθηγήτρια Τραγουδιού και Αγωγής του Λόγου, Voice Specialist και Research Associate του Μουσικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .
Είναι πτυχιούχος σύγχρονου τραγουδιού, διπλωματούχος Μονωδίας, Διπλωματούχος Ανωτέρας Δραματικής Σχολής (Υποκριτικής-Θεάτρου) και έχει πιστοποίηση από το Shenandoah University για την Παιδαγωγική του CCM (non classical) τραγουδιού.
Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό masterclasses με σπουδαίους λυρικούς τραγουδιστές και δασκάλους, όπως οι Renée Fleming, Dawn Upshaw, Montserrat Caballé, Thomas Hampson, Sherrill Milnes, Håkan Hagegård, David Jones κλπ.
Έχει εργαστεί ως τραγουδίστρια σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ως μουσικός και voice coach στην ελληνική τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην έρευνα και την παιδαγωγική της φωνής. Έχει διδάξει σε Ωδεία και Δραματικές Σχολές και ιδιωτικά. Μαθητές της είναι καταξιωμένοι τραγουδιστές και ηθοποιοί της ελληνικής σκηνής.
Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς μεταξύ ΗΠΑ, Ευρώπης, Αυστραλίας και Ελλάδας παρακολουθώντας εκατοντάδες εξειδικευμένα Πανεπιστημιακά courses και σεμινάρια που αφορούν στην ευρύτερη γκάμα των επιστημών της φωνής :Παιδαγωγική της Φωνής, μεθοδολογίες φωνητικής εκπαίδευσης, φωνητική επιστήμη, φωνολογία, ανατομία, λαρυγγολογία, νευροβιολογία, φωνιατρική, λογοπαθολογία, αγωγή του λόγου/ορθοφωνία, υποκριτική-ερμηνεία του τραγουδιού, κινησιολογία, διδασκαλία τραγουδιού σε παιδιά-εφήβους, στοχευμένη παιδαγωγική για είδη τραγουδιού όπως όπερα, λυρικό τραγούδι, Musical Theater, Jazz, Rock, Metal, Pop, καθώς και σεμινάρια για ethnic είδη. Ενδεικτικά αναφέρονται τα: Science of the Voice του Johan Sundberg, Somatic Voicework course της J.LoVetri , Estill courses, Voicecraft courses, Vocal Process courses της Guilliane Kayes, Rock-Heavy Metal and Screaming courses της Melissa Cross, courses του Ingo Titze κλπ. Συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα events που αφορούν τη φωνή, τα συνέδρια των οργανισμών Voice Foundation, PEVOC, EUROVOX, ICVT, British Voice Association, NATS κλπ.
Από το 2010, σχεδίασε και υλοποίησε το πρώτο πρόγραμμα παιδαγωγικής εκπαίδευσης καθηγητών τραγουδιού στην Ελλάδα.
Έχει γράψει ένα κεφάλαιο στο εκπαιδευτικό βιβλίο The use of the IPA in the Choral Rehearsal, που εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2012.
Είναι μέλος του National Association of Teachers of Singing των ΗΠΑ, καθώς και άλλων συναφών ιδρυμάτων.
Το 2017 στο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο καθηγητών τραγουδιού (ICVT) που πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια, πραγματοποίησε διάλεξη για την αρχαία και σύγχρονη φωνητική εκπαίδευση στην Ελλάδα, τις ιδιαιτερότητες της διδασκαλίας του ελληνικού τραγουδιού και παρουσίασε τις εκπαιδευτικές μεθόδους, τα εξειδικευμένα μαθήματα, το υλικό και τα ιατρικά/μηχανικά βοηθήματα που χρησιμοποιεί στη διδασκαλία της.
To 2018 επέστρεψε μετά από πολύμηνη παραμονή σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, όπου δίδαξε, συμμετείχε σε τρία συνέδρια και παρακολούθησε courses (Voice Pedagogy και Teaching Musical Theater) στο Πανεπιστήμιο Shenandoah.

GUEST TEACHER :

Πέννυ Ρίζου: Υψίφωνος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Καθηγήτρια Φωνητικής και Μουσικής , Bachelor of Arts – Music Education, University of Melbourne, Australia, Δίπλωμα Μονωδίας, Ατενέουμ.
.