Facebook 1537205123319

Εργαστήριο Μιούζικαλ για παιδιά 6-12 “ for arts education and life skills “

STAGEDOOR KIDS

Εργαστήριο Μιούζικαλ για παιδιά 6 – 12
“ for arts education and life skills “

Σάββατα 11:00-12:30
Εναρξη Σαββατο 5 Οκτωβριου

Με χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του “2019 κύκλου μαθημάτων” του
STAGEDOOR KIDS , ξεκινώντας ένα ταξίδι στο καταπληκτικό κόσμο του Μουσικού Θεάτρου.

Το επιλεγμένο ρεπερτόριο περιλαμβάνει πολύ γνωστά παλιά και νέα παιδικά μιούζικαλ, πολλά από τα οποία παίζονται σήμερα στο Broadway.

Το εργαστήριο θα εκπαιδεύσει τα παιδιά στις τρεις δεξιότητες που απαιτούνται από τους καλλιτέχνες του Μιούζικαλ : Τραγούδι, Χορό και Θεατρική Ερμηνεία.
Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να βοηθήσουν το κάθε παιδί να αναπτύξει γερές βάσεις και να ανοίξει τα φτερά του.

Αναλυτικά:

 Σωστή προθέρμανση στη φωνή και στο σώμα για ένα πλήρες ξεκίνημα

 Σωστή χρήση της αναπνοής, κατάλληλες ασκήσεις για υγιή και ισορροπημένη φωνή, άρθρωση και ομιλία , τόσο στη θεατρική πρόζα όσο και στο τραγούδι.

 Ανακαλύπτουμε και αναπτύσσουμε την δική μας φωνή μαθαίνοντας τις νότες, την μελώδια, το ρυθμό και τους στίχους του κάθε τραγουδιού. Τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να τραγουδήσουν στα αγγλικά, εξασκώντας τη σωστή προφορά.

 Κίνηση- Χορογραφία: τα παιδιά θα εκπαιδευτούν στην δημιουργική κίνηση, σε χορευτικές ασκήσεις και θα μάθουν τις χορογραφίες που συνδέονται με τον κάθε ρολό/πρόζα.

 Το κυριότερο: θα μπορέσουν να απελευθερώσουν την φαντασία τους καθώς θα έρθουν σε επαφή με το θεατρικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό.

Το STAGEDOOR KIDS προσφέρει στο κάθε παιδί την ευκαιρία να αναπτύξει την εκφραστικότητά του και να αποκτήσει δημιουργική εμπειρία μέσα από το καλλιτεχνικό τρίπτυχο του Μιούζικαλ : το Τραγούδι, τον Χορό και το Θέατρο.

Η μάθηση διεξάγεται σε ένα ζεστό περιβάλλον, το οποίο βασίζεται στην αμοιβαία επικοινωνία και την ομαδικότητα.

Στο τέλος του κύκλου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση-παρουσίαση: ” Showcase ”

Μαθηματα :

Οκτωβριος 5, 12, 19,

Νοεμβριος 2, 9, 16, 23, 30,

Δεκεμβριος 7, 14

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6951269828, 6942519763

Βιογραφικό Cindi Trent

Η Cindi Trent είναι απόφοιτος του Emerson College, Boston, από όπου έλαβε Bachelor of Fine Arts in Dance and Theatre Education (ειδίκευση στο Musical Theatre).
Είναι καθηγήτρια στα προγράμματα Χορού και Μουσικής του Frances Rich School of Fine and Performing Arts – Deree The American College of Greece, όπου υπηρέτησε επίσης στο παρελθόν ως συντονίστρια του προγράμματος χορού.
Διδάσκει τα μαθήματα Body Awareness and Movement, Jazz Dance Technique, Introduction to Musical Theatre, Choreographies of the American Musical, Musical Theatre Performance.
Διδάσκει επίσης Power Pilates σε συνεργασία με το αθλητικό γραφείο του Deree. Ακόμη, είναι προπονήτρια της ομάδας Deree Cheerleaders καθώς και σύμβουλος του Dance Club. Είναι πιστοποιημένη Pilates Instructor.
Είναι επίσης η πρώτη πιστοποιημένη Autism Movement Therapy Provider στην Ελλάδα.
Έχει πολύχρονη διδακτική εμπειρία στην δημιουργική κίνηση για παιδιά, στην κίνηση για ηθοποιούς, σε Jazz και Tap Dance, σε Τεχνικές Χορού και Μουσικό Θέατρο.
Μέχρι σήμερα διδάσκει χορό και musical theatre σε πολυάριθμες σχολές χορού καθώς και ανώτερες επαγγελματικές σχολές δραματικής τέχνης στην Αθήνα. Έχει διδάξει σεμινάρια σε Κύπρο, Θεσσαλονίκη και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Κέρκυρας, όπου σκηνοθέτησε και χορογράφησε παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο. Έχει επίσης διοργανώσει και χορογραφήσει μιούζικαλ και συναυλίες στο Θέατρο Παλλάς, στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Είναι Co-Founder and Director του STAGEDOOR KIDS & STAGEDOOR YOUTH
Πρόσφατα έγινε μέλος του International Theatre and Dance Project.

Βιογραφικό Αρετή Τοπουζίδη
Η Αρετή Τοπουζίδη είναι αναγνωρισμένη διεθνώς εκπαιδεύτρια φωνής, καθηγήτρια Τραγουδιού και Αγωγής του Λόγου, Voice Specialist και Research Associate του Μουσικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .
Είναι πτυχιούχος σύγχρονου τραγουδιού, διπλωματούχος Μονωδίας, Διπλωματούχος Ανωτέρας Δραματικής Σχολής (Υποκριτικής-Θεάτρου) και έχει πιστοποίηση από το Shenandoah University για την Παιδαγωγική του CCM (non classical) τραγουδιού.
Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό masterclasses με σπουδαίους λυρικούς τραγουδιστές και δασκάλους, όπως οι Renée Fleming, Dawn Upshaw, Montserrat Caballé, Thomas Hampson, Sherrill Milnes, Håkan Hagegård, David Jones κλπ.
Έχει εργαστεί ως τραγουδίστρια σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ως μουσικός και voice coach στην ελληνική τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην έρευνα και την παιδαγωγική της φωνής. Έχει διδάξει σε Ωδεία και Δραματικές Σχολές και ιδιωτικά. Μαθητές της είναι καταξιωμένοι τραγουδιστές και ηθοποιοί της ελληνικής σκηνής.
Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνεχώς μεταξύ ΗΠΑ, Ευρώπης, Αυστραλίας και Ελλάδας παρακολουθώντας εκατοντάδες εξειδικευμένα Πανεπιστημιακά courses και σεμινάρια που αφορούν στην ευρύτερη γκάμα των επιστημών της φωνής :Παιδαγωγική της Φωνής, μεθοδολογίες φωνητικής εκπαίδευσης, φωνητική επιστήμη, φωνολογία, ανατομία, λαρυγγολογία, νευροβιολογία, φωνιατρική, λογοπαθολογία, αγωγή του λόγου/ορθοφωνία, υποκριτική-ερμηνεία του τραγουδιού, κινησιολογία, διδασκαλία τραγουδιού σε παιδιά-εφήβους, στοχευμένη παιδαγωγική για είδη τραγουδιού όπως όπερα, λυρικό τραγούδι, Musical Theater, Jazz, Rock, Metal, Pop, καθώς και σεμινάρια για ethnic είδη. Ενδεικτικά αναφέρονται τα: Science of the Voice του Johan Sundberg, Somatic Voicework course της J.LoVetri , Estill courses, Voicecraft courses, Vocal Process courses της Guilliane Kayes, Rock-Heavy Metal and Screaming courses της Melissa Cross, courses του Ingo Titze κλπ. Συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα events που αφορούν τη φωνή, τα συνέδρια των οργανισμών Voice Foundation, PEVOC, EUROVOX, ICVT, British Voice Association, NATS κλπ.
Από το 2010, σχεδίασε και υλοποίησε το πρώτο πρόγραμμα παιδαγωγικής εκπαίδευσης καθηγητών τραγουδιού στην Ελλάδα.
Έχει γράψει ένα κεφάλαιο στο εκπαιδευτικό βιβλίο The use of the IPA in the Choral Rehearsal, που εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2012.
Είναι μέλος του National Association of Teachers of Singing των ΗΠΑ, καθώς και άλλων συναφών ιδρυμάτων.
Το 2017 στο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο καθηγητών τραγουδιού (ICVT) που πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια, πραγματοποίησε διάλεξη για την αρχαία και σύγχρονη φωνητική εκπαίδευση στην Ελλάδα, τις ιδιαιτερότητες της διδασκαλίας του ελληνικού τραγουδιού και παρουσίασε τις εκπαιδευτικές μεθόδους, τα εξειδικευμένα μαθήματα, το υλικό και τα ιατρικά/μηχανικά βοηθήματα που χρησιμοποιεί στη διδασκαλία της.
To 2018 επέστρεψε μετά από πολύμηνη παραμονή σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, όπου δίδαξε, συμμετείχε σε τρία συνέδρια και παρακολούθησε courses (Voice Pedagogy και Teaching Musical Theater) στο Πανεπιστήμιο Shenandoah.

GUEST TEACHER :

Πέννυ Ρίζου: Υψίφωνος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Καθηγήτρια Φωνητικής και Μουσικής , Bachelor of Arts – Music Education, University of Melbourne, Australia, Δίπλωμα Μονωδίας, Ατενέουμ.
.